Upplev mer av Lysekil

Vill du uppleva nya sidor av Lysekil, Stångenäset, Gullmarsfjorden och mellersta Bohuslän så har du kommit rätt.

Vårt mål är att du ska uppleva det bästa av Lysekil och Bohuslän, och att du vill komma tillbaka hit och lära mer och utforska nya sidor av vår vackra natur och vår lokala kulturhistoria – oavsett vilken tid på året du kommer hit.

Vi guidar efter följande principer:
  • Vi förmedlar lokalhistorien om det du ser och upplever på turen
  • Alla ska kunna följa med på en tur, oavsett ålder och förkunskaper
  • Det är viktigare att njuta – än att färdas långt eller fort
  • Respekt för naturen och allemansrätten, minimal miljöpåverkan

Året runt, i alla väder, erbjuder vi ett antal olika guidade turer som varierar mellan 45 minuter och 6 timmar. Dessa turer (“produkter”) kan bokas av enskilda, föreningar, skolklasser, kompisgäng och andra grupper, liksom av researrangörer och företag. Är turen längre än 3 timmar ingår i regel en måltidsupplevelse.

Några av våra turer ingår som en del i ett hotellpaket/erbjudande. (Hotellet kan, i vissa fall, använda ett eget namn på vår tur).

Låt oss få överraska dig
Heavy rain over the Gullmarsfjord
Heavy rain over the Gullmarsfjord

Visst kommer många hit för att sola och bada och njuta av god mat och musikunderhållning, men här finns mer att upptäcka. Låt oss ge dig positiva överraskningar och oväntade upplevelser till havs och på landbacken.

Visste du t ex detta?:

Somewhere over the rainbow
Somewhere over the rainbow

att Gullmarsfjorden är Sveriges enda tröskelfjord, att Lysekil låg i Norge ända till 1658, att vi hade en stor grafisk industri och var ledande inom plåtmanufaktur, det finns 3 naturreservat mindre än 10 minuter med bil från Lysekils centrum, att vi har världens tidigaste kända hällristningslokaler med många unika motiv, att Skandiaverken tillverkade tändkulemotorer som revolutionerade fisket i början av 1900-talet, att här idag finns världsledande tillverkare av högfrekvenssvetsmaskiner, ventiler för torrdräktsdykning, vågkraftverk mm, Skandinaviens största oljeraffinaderi och Sveriges näst största handelshamn!!!

Vi  skräddarsyr innehållet efter ert intresse, t ex HISTORIA, NUTID, KULTUR eller NATUR, och ni kan välja olika transportsätt:

  • Bussguidning
  • Till fots
  • Med cykel, kajak, bil eller båt

På sidan Våra turer finns förslag på färdiga turer för små och stora grupper.

Nostalgia
Nostalgia
Special

Vi tillhandahåller även exklusiv guidning för 1-4 personer, oftast lokala pensionärer med en internationell karriär bakom sig och med ett eller flera specialintressen.

Språk

Alla turer kan fås på god engelska.  Lysekil GUIDE kan även, med viss framförhållning, förmedla guider för lokala guidningsuppdrag  på andra språk, t ex ryska, tyska, franska och japanska.